København

Rygning

 

Hvad er problemet?

Røgtåger og cigaretskod smidt foran bygningsindgangene giver ikke det bedste indtryk af vores campus og generer dagligt rigtigt mange af vores ansatte, studerende og gæster. Røglugt er ubehagelig for de fleste, og universitetet bruger hvert år mange penge på at fjerne skod og andet affald fra områder, hvor der bliver røget. Efter drøftelse i campusrådet lavede Fælles Service CPH derfor en række nye tiltag, der skulle sætte fokus på, at rygning kun er tilladt i de dertil indrettede rygezoner. Hen over sommeren 2018 blev der etableret endnu flere rygezoner, som blev indrettet med bænke, store askebægre og skiltning for at gøre det nemmere for rygerne at respektere reglerne.

 • +

  Smid dit skod i skraldespanden

  Når du er færdig med din cigaret, så husk lige at smide dit skod i skraldespanden. Cigaretskod er ikke bare Danmarks mest almindelige affald, men de er også meget dyre og besværlige at samle op – og så spreder de giftige stoffer ud i naturen. Og nej, det er en myte, at der kan gå ild i skraldespanden.

 • +

  Sådan finder du rygezonerne

  Der er i alt 6 rygezoner og 4 overdækkede rygekabiner, som er placeret rundt omkring på udendørsarealerne. Det skulle derfor være muligt at nå derhen selv i løbet af en kort pause, uanset hvor på campus man befinder sig. Røde nudging-prikker og tydelig skiltning gør det desuden nemt at finde vej. Alle rygekabiner og rygezoner er udstyret med bænke og askebægre. Du kan se alle 10 rygezoner og rygekabiner på kortet herunder. 

  Kort over rygezoner på campus

 • +

  Hvad siger rygepolitikken og reglerne?

  Al rygning, herunder også e-cigaretter er forbudt indendørs i samtlige af universitetets bygninger og køretøjer. Rygning er kun tilladt i de dertil indrettede rygezoner – og altså ikke ved indgange, på altaner og balkoner eller andre steder på campus. Rygeforbuddet gælder på alle årets dage og også i forbindelse med f.eks. konferencer, møder, receptioner og fester. Ansatte og studerende har alle et ansvar for, at reglerne overholdes.

  Overtrædelser af rygereglerne kan ultimativt føre til bortvisning fra campusområdet

  Du kan læse AAU´s rygepolitik her.