København

Studenterdrevne aktiviteter

Sustainabeans

 • +

  Hvad er Sustainabeans?

  Mød Sustainabeans - AAU CPH’s nye studenterudvalg inden for bæredygtig udvikling på campus

  AAU CPH har fået et nyt udvalg bestående af studerende, der engagerer sig i bæredygtige projekter og initiativer på campus. Målet er, at det skal være let for alle studerende og ansatte at tage bæredygtige valg i deres daglige gang på campus.

  Studenterudvalget Sustainabeans blev startet op i foråret 2019 af seks studerende på By-, Energi- og Miljøplanlægning på AAU CPH.

 • +

  Hvilke tiltag arbejder de med?

  DropBuckets til studiestart

  Da Sustainabeans selv var nye studerende lagde de mærke til, at der ikke var nogen skraldespande på kajen. Derfor fik de ved studiestarten 2019 implementeret DropBuckets, som kort fortalt er bæredygtige skraldespande i pap, der nemt kan flyttes rundt og efter brug kan klappes helt sammen, gemmes og bruges igen senere.

  Byttebiks

  Sustainabeans står også bag en byttebiks, der ligger på Studentertorvet og allerede er blevet meget populær. Her kan man lægge ting, man ikke længere bruger og tage ting, man gerne vil have.

  En grønnere kantine

  Sustainabeans har været med til at sætte fokus på initiativet "Medbring din egen kop i kantinen" og støtter tiltag omkring reducering af engangsservice og madspild i kantinen.

 • +

  Hvordan kan jeg være med?

  Kontakt Sustainabeans

  Vil du være en del af Sustainabeans? Eller har du et semesterprojekt, du gerne vil dele? Så skriv til sustaina.aau.cph@gmail.com

   

  Hold dig opdateret på nuværende og kommende projekter

  Følg Sustainabeans på Instagram @sustainabeans_aaucph

Byttebiksen på Studentertorvet

 • +

  Hvad er en byttebiks?

  På Studentertorvet har Sustainabeans oprettet en byttebiks, hvor du kan bytte alt fra bøger, tøj, lysestager, pensler, billedrammer til håndklæder og kaffekopper.

 • +

  Hvorfor er det en god ide?

  Dine gamle ting og sager kan være guld værd for andre. Med en byttebiks kan vi få glæde af hinandens aflagte ting ved at genbruge og spare på Jordens ressourcer i stedet for at smide dem ud.

 • +

  Hvor kan jeg finde den?

  Du finder byttebiksen på Studentertorvet

  Du finder byttebiksen på Studentertorvet

   

 • +

  Regler for byttebiksen

  1. Medbring ting, du ikke længere bruger. Det kan være alt fra tøj og bøger til planter og vaskepulver.
  2. Tag hvad, du kan bruge.
  3. Sørg for at holde byttebiksen ren og pæn, og sørg for ikke at efterlade ting andre steder på campus.
  4. Medbring kun ting, der stadig er brugbare – dvs. sørg for ikke at medbringe ting, der er i gået i stykker i sådan en grad, at de ikke længere kan bruges.
  5. Byttebiksen er ikke et sted for flyers eller andre typer af reklamer.
  6. Ved slutningen af hvert semester bliver de overskydende ting givet til velgørende formål.

Projekter

 • +

  Bæredygtig kaffekultur på AAU CPH

  En gruppe på seks teknoantropologer udarbejdede i forårssemesteret 2019 et projekt, der stillede skarpt på kaffekulturen på AAU CPH og mulighederne for at gøre kaffedrikningen på campus mere bæredygtig. Et af løsningsforslagene var, at man i stedet for at bruge engangskopperne i kantinen kunne medbringe sin egen kop. Tiltaget er nu gennemført, og vi opfordrer alle, der køber kaffe i kantinen til at medbringe deres egen kop.

  Du kan læse projektet i hele sin længde her