AAU logo

København

AAU nu blandt verdens allerbedste

AAU nu blandt verdens allerbedste

På ny liste tager Aalborg Universitet (AAU) et solidt spring til nummer 194 fra tidligere at have ligget i kategorien for 200-250 i den anerkendte Times Higher Education (THE) World University Rankings.

Lagt online: 12.10.2018

Aalborg Universitet (AAU) er nu i Top 200 på den anerkendte Times Higher Education (THE) World University Rankings

Siden 2004 har den såkaldte ’THE World University Rankings’ været blandt de mest anerkendte rankinglister for verdens universiteter. Aalborg Universitet (AAU) træder nu for første gang ind i den fornemme Top 200-liste over verdens bedste universiteter.

- Alle medarbejdere kan være stolte over at have bidraget til, at universitetets strategiske satsning ”Viden for verden” gør en forskel. En forskel, der nu kan aflæses i rankingen af Aalborg Universitet, siger rektor Per Michael Johansen

Rankingen bygger bl.a. på nøgletal og vurderinger af undervisning, forskning, internationalt udsyn, omdømme og citationer i videnskabelige tidsskrifter.

AAU er tidligere blevet placeret helt i top i undersøgelser af kvaliteten af uddannelser, på rankinglister for yngre universiteter og på ingeniørfeltet. Men det er altså noget nyt, at AAU er med i den absolutte verdenstop i form af Top 200-listen på tværs af alle parametre og verdensdele.

- Aalborg Universitet går frem, fordi vores forskning bliver brugt ude i verden. Det kan vi se i antallet af citationer. Det glæder mig meget, at universitet er stærkt både på forsknings- og uddannelsessiden, siger rektor Per Michael Johansen.
 

Mere info

Se den nye globale rangliste fra Times Higher Education her

Eller læs om MIT-rapporten, der udpegede AAU’s ingeniøruddannelser som de bedste i Europa og 4. bedste i verden, her


Kontakt

Strategisk rådgiver Bo Jeppesen, tlf. 61 40 40 61, e-mail boje@adm.aau.dk