Danmarks Cybermestre kåres og fejres, når unge it-talenter samles på AAU CPH

Aalborg Universitet København danner lørdag den 7. maj rammen om De Danske Cybermesterskaber 2022, hvor omkring 100 unge mellem 15 – 25 år konkurrerer om pladserne på Det Danske Cyberlandshold.

Lagt online: 02.05.2022

Hvem bliver Danmarks Cybermester? Og hvem kommer på Cyberlandsholdet? Det finder vi ud af lørdag den 7. maj, når det intense 12 timers mesterskab løber af stablen. Her dyster omkring 100 unge it-talenter i discipliner som kryptografi, reverse engineering, websikkerhed, netværkssikkerhed, forensics, penetration testing og meget mere.

På dagen vil forsvarsminister Morten Bødskov være til stede for at sætte Cybermesterskaberne i gang.

Du kan også møde professor på Aalborg Universitet Jens Myrup Pedersen, der som cyberlandsholdstræner står i spidsen for Cyberlandsholdet. De 25 bedste deltagere bliver udvalgt til bootcamp, der finder sted i juni, hvor det endelige landshold på 10 personer bliver udtaget. Til efteråret drager Det Danske Cyberlandshold til Østrig, hvor de skal repræsentere Danmark ved De Europæiske Cybermesterskaber.

De Danske Cybermesterskaber er et samarbejdsprojekt mellem Industriens Fond, Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), Center for Cybersikkerhed, AAU, DTU, AU, SDU, CBS, ITU og Happy42, med det formål at øge og styrke interessen og kompetencerne inden for it og cybersikkerhed blandt unge.