AAU logo

København

Forskerteam på Aalborg Universitet skal afdække fremtidens flygtningestrømme i Nordeuropa

14 topforskere fra Aalborg Universitet vil undersøge årsager og konsekvenser af migration. Det tværvidenskabelige forskningsprojekt bliver præsenteret den 27. august i København.

Lagt online: 23.08.2018

Flygtninge-/indvandrerdebatten har i mere end to årtier fyldt den politiske debat. Til gengæld har forskningen på migrationsområdet være yderst begrænset. Det vil et hold af forskere fra Aalborg Universitet nu gøre noget ved. Derfor vil de undersøge fremtidens migrationsstrømme, særligt konsekvenserne af klimaændringerne. Ligeledes vil de se nærmere på indvandringens påvirkning af de nordeuropæiske lande og mulighederne for at forbedre integrationen af indvandrere. Det tværvidenskabelige forskningsprojekt er døbt FLOW og løber fra 2018 til 2020.
 

Kvalificere flygtningedebatten

- FLOW skal levere grundforskning om migrationens årsager og migranternes oplevelser og erfaringer med de nordeuropæiske samfund. Ligeledes skal projektet belyse konsekvenser for samfundsøkonomien, den politiske opbakning til velfærdsstaten, social sammenhængskraft, fremtidig klimaforhold, forventende vandringsmønstre samt bedste praksis inden for uddannelses- og arbejdsmarkedspolitik. At tilvejebringe den type viden kræver samarbejde på tværs af discipliner, og derfor er 14 forskere tilknyttet projektet. Vi håber, at den nye viden om migration kan være med til at kvalificere diskussioner om flygtninge- og indvandrerpolitikken, siger professor og leder af forskningsprojektet Christian Albrekt Larsen, Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet.
 

Konference om forskning i migration

Den 27. og 28. august præsenteres FLOW og forskerteamet bag på en konference i København. Ligeledes vil fire af verdens førende forskere fremlægge den nyeste viden på migrationsområdet. Konferencen, der finder sted på AAU Campus København, vil være åben for offentligheden den 27. august.
 

Fakta

Aalborg Universitet finansierer projektet "Globale migrationsstrømme og deres indflydelse på de nordlige europæiske velfærdsstater (FLOW) ", 2018 - 2020, med 1,2 millioner euro. Det sker som led i universitetets strategi ”Viden for verden”. FLOW-teamet består af en tværfaglig gruppe af forskere i politik, sociologer, geografer, historikere og uddannelsesforskere. Lederen af forskningsprojektet er professor Christian Albrekt Larsen.

Læs mere om FLOW og konferencen på www.flow.aau.dk


Kontakt

Professor Christian Albrekt Larsen, Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet, tlf.: 9940 8214, mobil 60849227 eller e-mail: albrekt@dps.aau.dk