København

Aalborg Universitet København

Multisensory Experience Lab (ME-Lab)

I Multisensory Experience Lab (ME-Lab) arbejder vi med virtual reality (VR) og sanselige oplevelser. Vi udforsker sammenspillet mellem forskellige former for input og output i interaktive applikationer. Vi er interesserede i udvikling af nyskabende hardware og software teknologi samt evaluering af brugeres oplevelser.

Vi andevender denne teknologi inden for sundhedsområdet, rehabilitering, træning, læring og underholdning. Vi er specielt interesserede i forskning relateret til design af interaktiv lyd i multisensoriske miljøer, rendering og rumliggørelse af lyd, simulering af virtuelle gang-oplevelser, haptiske interfaces, filmisk VR og evaluering af brugeres oplevelser i multisanselige miljøer.

Det nuværende og fremtidige arbejde udført i ME-Lab fokuserer på brugen af multisensorisk teknologi (f.eks. virtual og augmented reality) og kan opdeles i tre brede kategorier:

  • Grundforskning: Vi bestræber os på at forbedre immersive teknologi og forstå brugerne af denne (f.eks. perception, kognition og affekt)
  • Anvendt forskning: Vi bestræber os på at assistere og selvstændiggøre specifikke brugergrupper ved hjælp af immersiv teknologi.
  • Kunst og kultur: Vi bestræber os på at udforske nye kunstneriske udtryksformer og bevare kulturel arv ved hjælp af immersiv teknologi.

Laboratoriet bliver primært benyttet af forskere og studerende tilknyttet uddannelserne Medialogy og Sound and Music Computing, men det kan gøres tilgængeligt for eksterne samarbejdspartnere og studerende fra andre uddannelser efter aftale med laboratoriets ledelse.
 

Udstyr og faciliteter

  • Lyddødt rum
  • Et stort rum med et sorrund system med 64 kanaler
  • Flere hovedmonterede skærme (VIVE, Oculus Rift)
  • Motion capture system fra NaturalPoint med 16 kameraer
     

Sted

Bygning A (A.C. Meyers Vænge 15), lokale 2.0.041 


kontakt

Stefania Serafin: sts@create.aau.dk
+45 9940 2475

link til laboratoriets hjemmeside

Laboratorieliste