København

Aalborg Universitet København

Teknoantropologisk Laboratorium (TANTLab)

Vi udvikler nye digitale metoder til samfunds- og humanvidenskaberne. Det involverer store mængder ustruktureret data, typisk fra kilder på nettet, der kræver forskellige former for maskinel behandling.  

Vores mål er:

 1) at give etnografisk orienterede forskere nogle værktøjer og metoder til at bygge bro mellem det kvalitative og det kvantitative 

2) at undersøge forholdet mellem digitale medier og den demokratiske samtale

3) at bygge kritiske, datadrevne metrikker til organisationer

4) at udvikle en participatorisk designtilgang til dataarbejde.

Vi samarbejder med jævne mellemrum med eksterne partnere og involverer studerende gennem vores datasprints. Vi er placeret på Institut for Læring og Filosofi under Forskningsgruppen for Teknoantropologi.

Udstyr og faciliteter

Vores fysiske faciliteter er udstyret til at understøtte grupper af forskere og samarbejdspartnere, der laver digitale metodeprojekter sammen. Vi hare en 84” touch-skærm, der kan lægges ned horisontalt og fungere som et interaktivt bord til eksplorativ datanalyse; vi har en række kraftfulde workstations (PC og Mac); og vi har et sofistikeret VR-system, der muliggør eksploration af data i 3D. Vi vedligeholder også en række softwarepakker til datahøst, -analyse og -visualisering.

Teknoantropologisk Laboratorium (TANTLab) er partner og medstifter af Public Data Lab.

Hvor er vi

A.C. Meyers Vænge 15, Bygning A, lokale 2.3.003 

Kontakt

Anders Kristian Munk: akm@learning.aau.dk, tlf. 26742979 

 

Gå til laboratoriets hjemmeside

 

 

Laboratorieliste